Glutensiz Yemek Tarifleri

Yulaflı (Glutensiz) Çikolata Parçacıklı Kurabiye

Gerekli Malzemeler:

12 adet iri kurabiye için;

  • 110 gr yumuşak tereyağı
  • 2/3 su bardağı Hindistan cevizi şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 1/2 su bardağı yulaf unu
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı doğranmış çikolata (içerdikleri koruyucuların fazlalığı nedeniyle hazır parça kullanmıyorum)

Hazırlanışı:

Tereyağı ve şekeri yüksek hızlı stand mikserde krem haline gelene kadar çırptım. 
Yumurta ve vanilyayı ekledim çırpmaya devam ettim. 
Karıştırdığım kuru malzemeleri ekleyip tahta kaşıkla karıştırdım.
Çikolatayı da ekledim ve tepsiye büyük dondurma kaşığı ile 6cm ara ile yerleştirdim.
175C de ısıtılmış fırında 12-13 dk pişirip telde soğuttum. Afiyetler olsun.

 

Instagram: @maya.kitchen

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir