Glutensiz Yemek Tarifleri

Vegan Pandispanya

Gluten❌ Rafine şeker ❌ Hayvansal gıda❌ Nişasta ❌

Az malzeme, bol lezzet ve içi ıslak kalmayan bir pandispanya
Bardak ölçüm 200 ml ✅
Gram ölçüleri ile yaparsanız daha güzel bir sonuç elde edersiniz ‍♀️
Kullandığım kalıp 17 cm (isterseniz hamuru 2 kalıba dökerek ya da tek kalıp şeklinde pişirebilirsiniz)

Malzemeler:
140 g dut kurusu unu(1 su bardağı silme)
30 g nohut unu (2 y.k silme)(ben siyah nohut unu kullandım böylece antioksidan değeri yükseldi) tarifte asla değişmemesi gereken malzeme çünkü sıvı oranını dengeliyor.
90 g Kinoa unu (4 y.k tepeleme)(ya da pirinç unu veya yarı yarıya da yapabilirsiniz)
2 y.k silme kakao veya keçiboynuzu unu
1,5 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz(silme)
70 ml zeytinyağ
70 ml organik elma sirkesi
180 ml kaynar su
125 ml oda ısısında su
1 y.k portakal kabuğu tozu(opsiyonel)

Hazırlanışı:
ilk olarak nohut kaynar suyla iyice çırpılır (makinede veya elle böylece nohut kokusu yok edilir❗️Bir nevi ön pişirme yapılmış olur.
İçine dut kurusu unu da eklenir ve tekrar çırpılır.
İçine oda ısısındaki su ve zeytinyağ da eklenir ve ılınması için kenara alınır.
Katı malzemeler bir kaba alınır ve güzelce karıştırılır.
Ilınan sıvı karışıma katı malzemeler bir elek yardımıyla eklenir ve telle çırpılır. Çok uzun süre çırpılmamalı, homojen hale gelinceye kadar. Mikser ❌
En son sirke eklenir ve tel çırpıcı ile bir kez daha karıştırılır.
Yağlanmış kalıba hamur karışımı dökülür ve 170 derecede turboda önceden ısıtılmış fırında kürdan testi ile kekin içinin kuru olduğundan emin oluncaya kadar pişirilir. Bu süre fırından fırına değişiklik gösterebilir.
Fırından çıkan kek tel ızgara üstüne alınır ve soğuduktan sonra en az 4-5 saat oda ısısında üstü tülbentle örtülerek bekletilir.
İster pasta yapın ister kek niyetine yiyin. Yapanlara şimdiden afiyet olsun ‍♀️

 

Instagram @ayse_kadaifci

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir