Glutensiz Yemek Tarifleri

Unsuz, Vegan Cips

Gerekli Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Hazırlanışı:

Kırmızı mercimek bir kaba koyulur ve üzeri geçecek kadar ılık suda 15-20 dakika bekletilir (geceden de bekletebilirsiniz). Daha sonra diğer malzemelerle birlikte rondoya atılıp çekilir (smoothie blender veya rondo olabilir). Hazırlanan cips karışımı yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayılır, ne kadar ince olursa o kadar kıtır kıtır olur. İşlem tamamlandıktan sonra; önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 15-20 dakika pişirilir (pişme süresi fırına göre değişkenlik gösterebilir) ve servise hazır.

 

Instagram: @peppycooky

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir