
Glutensiz Nokta Bostanlı
Glutensiz Nokta - Bostanlı, Bostanlı, 1794. Sk. 6/C, 35590 Karşıyaka/İzmir
Tabanını tamamen karnabahardan yaptığımız, karnabahar sevmeyenlerin dahi anlamadan severek yediği fit bir pizza tarifi!
4 Adet Karnabahar Pizza İçin ( Ortalama 20-25 cm çapında)
Karnabaharları iyice yıkayıp sert kök ve yeşil yaprak kısımlarını ayırın. Sıcak suda veya buharda haşlayın. Haşlandıktan sonra mutfak robotunda veya blenderda çekin. Bir kabın içerisine robotta çektiğiniz karnabaharı alın. İçerisine tuzu, karabiberi, labneyi (veya taze sürülebilir beyaz peyniri), zeytinyağını ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Bir tepsiye yağlı kağıt serin ve istediğiniz büyüklükte bu karışımdan koyarak daire şeklinde pizza tabanlarınızı oluşturun. Önceden ısıttığınız fırında, alt üst fan ayarında, 200 santigrat derecede 15 dakika pişirin. Fırından çıkartıp karnabahar tabanlarınızın üzerine fırça yardımıyla, domates sosunuzdan sürün. Üzerine mozzarella veya rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Daha sonra üzerini istediğiniz malzemelerle süsleyin. 200 santigrat derecede önceden ısınmış fırınınızda peynirler eriyene dek yaklaşık 10 dakika pişirin. Eğer sadece peynir ve roka kullanacaksanız, rokayı fırından çıkınca erimiş peynirlerin üzerine koyun. Ve hazır, afiyet olsun.
Instagram @melomoodfood
Henüz hesabınız yok mu?
Hesap Oluştur