Glutensiz Yemek Tarifleri Soğan Soslu Makarna Yazar ASF Digital On 31/07/2019 0 comments Gerekli Malzemeler: Yarım paket makarna (Nuh’un Ankara glutensiz) Haşlamak için yeteri kadar su 1 çorba kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı sıvıyağ Yoğurt sosu için; 1 kase yoğurt (Yörsan kullandım) 3 diş sarımsak tercihen Yağlı sos için; 2 adet soğan 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı tereyağı (Sütaş kullandım) Bir miktar toz kırmızı biber Bir miktar pul biber Hazırlanışı: Makarnayı haşlamak için kaynar suya biraz tuz ekleyin i̇yice haşlayın ve makarnanın suyunu süzün Yoğurdunuzu bir kaseye alın sarımsağı yoğurda ilave edip karıştırın. Soğanları ince ince doğrayın sıvı yağ ve tereyağında kızartın içine pul biber ve toz biberi ekleyip ocaktan alın Önceden hazırladığınız makarnanın üzerine yoğurdu döküp en son yağlı soğanlı sosunu da üzerine gezdirip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Instagram @glutensizhayat_aymois