Glutensiz Yemek Tarifleri

Şekersiz Dondurma

Havalar ısındı, dondurma sezonu açıldı! Dışarda dondurma yemek yerine evde kendi dondurmanızı hazırlamaya ne dersiniz?

Hem de tek bir malzemeyle…

3 adet olgun muzu dilimleyip buzdolabı poşetlerine alın ve dondurucuya atın. 1 gece bekletmek yeterli olacaktır.

Dondurucudan çıkardığınız muzları birkaç dakika dışarda bekletip güzelce robottan geçirin. Bir süre sonra dondurma kıvamını aldığını göreceksiniz zaten.

Kıvam aldıktan sonra istediğiniz sayıda bölüp, sade, fıstık ezmesi ile ve eritilmiş çikolata & robottan geçirilmiş ceviz parçaları ile servis edebilirsiniz. Dilerseniz bu şekilde hemen tüketebilir ya da dondurucuda 1-2 saat daha dinlendirip sunabilirsiniz. Bu malzemelerden 3 porsiyon çıkıyor.

Püf nokta muzların olgun olması ve en az 1 gün dondurucuda beklemiş olması.

 

Instagram: @glutensizbeslenmek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir