
Glutensiz Nokta Bostanlı
Glutensiz Nokta - Bostanlı, Bostanlı, 1794. Sk. 6/C, 35590 Karşıyaka/İzmir
Alt tabanı için malzemeler:
Ara katmanı için:
Sosu için:
Not: Kelepçeli kalıbınız 18-20 cm olursa daha kalın ve güzel bir görünümü oluyor. Ben 26 cmde denedim ince oldu. Size tavsiyem küçük kalıp kullanmanız.
Öncelikle alt tabanı için malzemeleri rondoda çekiyoruz. 18-20 cm büyüklüğünde kelepçeli kağıda yağlı kağıt koyup, kabın tabanına alt taban harcımızı yayıyoruz ve buzdolabında 15 dk bekletiyoruz. . Bu sırada ara katmanı için bir kasenin içerisinde labne veya süzme yoğurt + peyniri karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta da limon suyu, limon kabuğu ve balı karıştırıyoruz. İki karışımı birbirine ilave edip homojen bir hal alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Karışımı buzdolabında beklettiğimiz tabanın üzerine yayıyoruz. Ve tekrardan buzdolabına koyuyoruz.
Çilek sosu için ;
Çilekleri iyice yıkayıp küçük küçük dilimliyoruz ve bir tencere içerisinde orta ateşte ara ara karıştırarak pişiriyoruz. Çilek sulanıp kaynayınca kaşıkla biraz ezip üzerine chia tohumunu ekliyoruz ve soğuması buzdolabına alıyoruz. Bu aşamada sosa bir yemek kaşığı bal da ekleyebilirsiniz. 10 dakika sonunda çilek sosumuzu da buzdolabındaki kalıbımızın üzerine döküyoruz. Bir gece boyunca dolapta dinlendirdikten sonra Cheescake’miz hazır. Afiyet Olsun.
Instagram @melomoodfood
Henüz hesabınız yok mu?
Hesap Oluştur