Glutensiz Yemek Tarifleri

Mayasız Ispanaklı Börek

Bu hamuru çok seviyorum Canım istiyor tuzlu, canım istiyor tatlı halde hazırlıyorum. Un olarak da istediğiniz un karışımızını kendiniz hazırlayarak yapabilirsiniz.

Hamur için malzemeler:
150 g çiğ karabuğday unu ve Kinoa unu ile hazırladığım un karışımım
20 g tapyoka nişastası
225 ml su
15 g Karnıyarık otu tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
1 y.k organik elma sirkesi veya birkaç damla limon

İç malzeme için:
400 g ıspanak (sapsız )
1 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri veya kaşar peyniri
2 y.k lor peyniri
tuz, karabiber
2 çimdik toz muskat
1 diş sarımsak
1 y.k zeytinyağ

  1. Hamur için ilk olarak Karnıyarık otu tozu ile su jöle haline getirilir. Elenmiş un ve diğer malzemeler de eklenerek hamur elde edilir. Hamur dinlenirken iç malzeme hazırlanır.
  2. Zeytinyağ dökülmüş tavada sarımsak ve muskat 1 dakika kokusu çıkana kadar çevrilir. İçine ıspanaklar eklenir, sotelemeye devam edilir. Kapak kapatılmaz. Soğuması için kenara alınır. İçine diğer malzemeler de eklenir.
  3. Hamur, üstüne ve altına un serpilerek açılır. Üstüne, iç malzeme eklenir ve rulo yapılır. Dilim dilim kesilir.
  4. Yağlanmış tepside 170 derecede turboda üstlerine sade yağ veya zeytinyağ eklenerek pişirilir.

Afiyet olsun 🙂

 

Instagram @ayse_kadaifci

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir