
Glutensiz Nokta Bostanlı
Glutensiz Nokta - Bostanlı, Bostanlı, 1794. Sk. 6/C, 35590 Karşıyaka/İzmir
Glutensiz Leziz & Fit Kurabiye
Tadı müthiş oldu şimdiden söylüyorum. Tam bir Cookie tadı ve kıvamı. Hemen yapıp yiyin. Kıyır kıyır.
• 1 Adet Yumurtanın Sarısı
• 1,5 YK Tereyağı ( dilerseniz Hindistan Cevizi yağı da kullanabilirsiniz.)
• 2 Adet Hurma ( çekirdeğini çıkarıp küp şeklinde doğruyoruz.)
• 4 Adet Gün Kurusu Kayısı( küp küp doğruyoruz, kayısı yerine dut kurusu veya kuru üzüm de kullanabilirsiniz.)
• 4 Adet Ceviz ( ufak parçalar haline getiriyoruz, badem, fındık, yer fıstığı da kullanabilirsiniz.)
• 2-3 YK Damla Çikolata ( isteğe bağlı)
• Eğer Damla Çikolata kullanmazsanız yerine 2 YK Bal veya Pekmez veya Keçiboynuzu Özü .
• 1,5 SB Glutensiz Un (@sinangilun )
• 1 ÇK Toz Tarçın
• 1 ÇK Karbonat
• 2 YK Süt veya Su
Yumurta sarısı ile tereyağını iyice karıştırıp elimizle yoğuruyoruz. Eğer bal ekleyecekseniz bu aşamada ekleyin. Ardından sütü ( veya suyu ) ekliyoruz. Daha sonra tarçını, karbonatı, glutensiz unu ekleyip iyice yoğuruyoruz. Glutensiz un kullandığımız tariflerde yoğurmak çok önem taşıyor. Daha sonra kuru meyveleri, Cevizi ve ekleyecekseniz damla çikolataları bu aşamada ilave edip iyice tekrar yoğuruyoruz. Yağlı kağıda rulo şeklinde sarıp buzdolabında 20-30 dk bekletiyoruz. Buzdolabından çıkardığınızda sarmak için kullandığınız yağlı kağıdı fırın tepsisine serebilirsiniz ben öyle yaptım. Fırını önceden 170 santigrat dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz. Yağlı kağıdın üzerine şekil verdiğimiz kurabiye hamurlarımızı boşluk bırakacak şekilde yerleştiriyoruz. Üzeri kızarana dek yaklaşık en fazla 10 dakika kadar pişiriyoruz ve hazır. Tadı enfes oldu. Dilerim siz de beğenirsiniz. Afiyet Olsun.
Instagram @melomoodfood
Henüz hesabınız yok mu?
Hesap Oluştur