Glutensiz Yemek Tarifleri

Köz Patlıcanlı Salata

Merhabalar. Meze sofralarının vazgeçilmez malzemelerinden biri hiç şüphesiz patlıcan. Ekmek ( tabi ki glutensiz ) bana bana yiyeceğiniz bu salatanın misler gibi de bir köz kokusu var. Malzemeleri de yapılışı da çok pratik. Sofralarınıza hafif, doyurucu ve tadı damaklarda kalan bir lezzet hazırlamak istiyorsanız buyursunlar tarifimize.

Gerekli Malzemeler:

  • 2 adet soğan (bol soğan yakışıyor)
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet orta boy domates
  • 3 adet kırmızı biber (ben yeşil biber de bu koydum arzuya göre)
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
  • 1 çay kaşığı acı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Hazırlanışı:

Öncelikle patlıcan ve biberler közlüyoruz. Soyup doğrayıp bir kenarda bekletiyoruz. Soğanları yarım ay şeklinde incecik doğruyoruz. Domatesi küp küp doğruyoruz. Genişçe bir salata kasesine bütün sebzelerimizi alıp baharat ve soslarını da ekleyip karıştırıyoruz afiyet olsun.

Not: Sebzeler sıcak bir haldeyken sosunu gezdirirseniz sulanmalar ve tat kayıpları olacaktır. Bu nedenle sebzeler sıcaklarını attıktan sonra karıştırma işleminizi yapıyoruz.

 

Instagram @glutensizhayat_aymois

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir