Glutensiz Yemek Tarifleri

Kinoalı Mercimek Köftesi

Hem sağlık hem lezzet

Öncelikle kinoayı ve mercimeği 48 saat suda bekletiyoruz.
Daha sonra istediğiniz miktarını çok az su ile pişiriyoruz.
Hiç su kalmayacak şekilde.
Mercimeği de suda yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Burada önemli püf nokta; mercimeği pişirip süzgece alıp tamamen suyu kalmayana kadar süzdürüyoruz.
Nedeni kinoa bulgur gibi suyu çekmeyecegi için. .
Ayrı bir yerde soğanları kavurup, salça ekleyip kinoa ve mercimek ile harmanlayıp içine maydanoz ekleyip yoğurup şekil veriyoruz…
Çocuklar tüketecegi için az acı biber kullandım…
Lezzeti sağlıklı içeriğiyle enfes bir tat…
Tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.

 

Instagram @glutensiznefistarifler

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir