Glutensiz Yemek Tarifleri

Karabuğdaylı Pasta

Karabuğday patlağından 5 dakikada pasta yapıyoruuzz 🙌Glutensiz, R.Şekersiz, Vegan ✅️

Tadı efsaneee mutlaka deneyin ☺️

Gerekli Malzemeler:
Tarif iki kişilik
⭐️4 adet karabuğday
⭐️5 adet kuru hurma
⭐️Yarım su bardağı kavrulmuş fındık
⭐️2 tatlı kaşığı ham kakao
⭐️1 su bardağı kaynar su(200 ml bardak)
Karabuğdayı ıslatmak için ;
⭐️1 tatlı kaşığı pekmez
⭐️1 tatlı kaşığı kakao
⭐️1 su bardağı su
Üzeri için;
⭐️Fındık

Hazırlanışı:
Kuru hurmalar 1 su bardağı kaynar suda 10 dk bekletilir. Daha sonra hurmalar, hurmanın bekletildiği kaynar su, 2 tatlı kaşığı kakao ve yarım su bardağı fındık blenderda çekilir. Kremamız hazırlanır. Karabuğday ıslatmak için hazırladığımız suya bandırılır ve sırasıyla aralarına kremamız sürülür. En üstü fındıkla süslenir. Yarım saat buz dolabında bekletilir veee hazır. Hazırlaması çok basit ve kısa süren ama lezzeti harika bir pasta 😍Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

 

Instagram: @fit_suncooky

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir