
Glutensiz Nokta Bostanlı
Glutensiz Nokta - Bostanlı, Bostanlı, 1794. Sk. 6/C, 35590 Karşıyaka/İzmir
Merhabalar, benim olmazsa olmazım favori yemeklerimden olan içli köfteyi yaptım. Daha önce çok denemelerim oldu ancak sert oldu içi pişmedi gibi sorunlarla karşılaştım… Tam ölçü yumuşacık içli köfte tarifim gururla sunar.. buyrun tarife.. ♀️ tabi ki ünlü düşünürüm her şeyi bilirim acil butonum canım annem sayesinde..
İçi için:
500 gr dana kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 büyük boy soğan
İnçe kıyılmış ceviz
2 yemek kaşığı Susam (arzuya göre)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı salça
Dışı için:
1 su bardağı mısır irmiği (Mina Glutensiz mısır irmiği kullandım)
1 su bardağı sıcak su (irmiği yumuşatmak için)
1 su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı karabuğday unu (Gluno karabuğday unu kullandım)
2 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ
Öncelikle iç malzemeyi hazırlıyoruz, tavaya kıyma konulur suyunu salıp çekince yağını ekleyip kavrulur, ince doğranmış soğanı da ekleyip kavurmaya devam edilir. Kavrulan karışıma salça ve baharatlar eklenip biraz daha kavrulur sonra ocağın altını kapatıp soğumaya bırakılır. Dışını hazırlıyoruz, yoğurma kabına irmik alınır sıcak su ile ıslatılır suyunu çeken irmiğe patates mısır unu karabuğday unu salça ve tuzu eklenir özlü biraz sert ele yapışmayan kıvam alasıya kadar yoğurulur, ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Şekil verirken ele yapışabilir (az su ile parmaklar ıslatılarak kolay şekil verilebilir ben öyle yaptım). Cevizden biraz daha büyük parçalar alınıp baş parmak ile ara ara su alınarak içi ince bir şekilde açılır. İç koyulur ve yukarı doğru limon şeklinde uzatılır. Hepsine aynı işlem uygulanır. Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartılır. Afiyet olsun.
Instagram @glutensizhayat_aymois
Henüz hesabınız yok mu?
Hesap Oluştur