Glutensiz Yemek Tarifleri

Hindili Lahana Sarma

Gerekli Malzemeler:

6 yaprak lahana
300 gr hindi eti
1 orta boy soğan
6 diş sarımsak
3 kaşık sızma zeytinyağı
kaya tuzu, karabiber

Üzeri için;
6 dilim ince kaşar
Pul biber
1-2 tatlı kaşığı sadeyağ

Hazırlanışı:

Bütün lahana yapraklarını kaynar suyun içinde tek tek 2-3 dakika tutup çıkarttım.. İç harcı için soğan, sarımsak, hindi ve yağı tavada 2-3 dakika çevirdim.. İç harcı 6’ya bölüp her yaprağı bütün olarak sardım.. Fırın kabını 1 kaşık yağla yağlayıp sarmaları dizdim.. Yarım çay bardağı kadar su koyup fırında 200 °C de üzeri kızarana kadar pişirdim.. Fırından çıkınca sarmaların üzerine sade yağ, kaşar dilimleri ve pul biberi serpip, sıcak fırında (fırın kapalıyken) birkaç dakika daha tuttum.. Gayet lezzetli oldu..

 

Instagram @eatvefit

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir