
Glutensiz Nokta Bostanlı
Glutensiz Nokta - Bostanlı, Bostanlı, 1794. Sk. 6/C, 35590 Karşıyaka/İzmir
6 yaprak lahana
300 gr hindi eti
1 orta boy soğan
6 diş sarımsak
3 kaşık sızma zeytinyağı
kaya tuzu, karabiber
Üzeri için;
6 dilim ince kaşar
Pul biber
1-2 tatlı kaşığı sadeyağ
Bütün lahana yapraklarını kaynar suyun içinde tek tek 2-3 dakika tutup çıkarttım.. İç harcı için soğan, sarımsak, hindi ve yağı tavada 2-3 dakika çevirdim.. İç harcı 6’ya bölüp her yaprağı bütün olarak sardım.. Fırın kabını 1 kaşık yağla yağlayıp sarmaları dizdim.. Yarım çay bardağı kadar su koyup fırında 200 °C de üzeri kızarana kadar pişirdim.. Fırından çıkınca sarmaların üzerine sade yağ, kaşar dilimleri ve pul biberi serpip, sıcak fırında (fırın kapalıyken) birkaç dakika daha tuttum.. Gayet lezzetli oldu..
Instagram @eatvefit
Henüz hesabınız yok mu?
Hesap Oluştur