
Glutensiz Nokta Bostanlı
Glutensiz Nokta - Bostanlı, Bostanlı, 1794. Sk. 6/C, 35590 Karşıyaka/İzmir
Tadına doyamayacaksınız 🙌
Gerekli Malzemeler:
⭐️1 buçuk su bardağı badem sütü (200 ml bardak ölçüsü)
⭐️1 su bardağı dut şekeri (Dut kurusundan yapıyorum yapılışını öne çıkanlara sabitledim)
⭐️1 su bardağı artı 1 yemek kaşığı sorgum unu(hikayelerde linkini paylaşıyorum)
⭐️Yarım su bardağı zeytinyağı
⭐️1 paket kabartma tozu
⭐️1 damla vanilya
Kakaolu karışım için;
⭐️Çeyrek su bardağı badem sütü
⭐️1 yemek kaşığı ham kakao
⭐️1 yemek kaşığı dut şekeri
Hazırlanışı:
1 buçuk su bardağı badem sütü, 1su bardağı dut şekeri, 1 bardak artı 1 yemek kaşığı sorgum unu, yarim su bardağı zeytinyağı, kabartma tozu ve 1 damla vanilya el çırpıcısıyla iyice çırpılır. Daha sonra hamurumuz iki ayrı kaba paylastirilir. Birine 1 yemek kaşığı kakao, çeyrek su bardağı badem sütü ve 1 yemek kaşığı dut şekeri ilave edilir ve karıştırılır. Yağlanmış tepsiye bir kepçe kakaolu ve 1 kepçe sade hamurumuz sırasıyla üst üste dökülür. Sonra çöp şiş veya kürdanla videodaki gibi biraz dağıtılır. (Tepsi ölçüm 22×22 cm) 180° de önceden ısıtılmış fırında 24 dk pisirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Instagram: @fit_suncooky
Henüz hesabınız yok mu?
Hesap Oluştur