Glutensiz Yemek Tarifleri

Glutensiz, Sütsüz, Yumurtasız Simit

Sizde benim gibi simit sever misiniz? Bence herkes sever 🙌Glutensiz, sütsüz ve yumurtasiz tadına doyamayacağınız simitler yapıyoruz. Mutlaka deneyin 💯

Gerekli Malzemeler:
⭐2 su bardağı artı 2 yemek kaşığı çiğ karabuğday unu (bardak ölçüsü 200 ml)
⭐1 şişe maden suyu
⭐1 tatlı kaşığı glutensiz kuru maya (maya tuketemeyenler karnıyarık tozunu iki katına çıkarabilir. )
⭐1 tatlı kaşığı karnıyarık tozu (bu olmazsa hamurumuz glutensiz olduğu için parcalanabilir bu nedenle glutensiz hamurlarda daha iyi sonuç için karnıyarık tozu şart👍 öne çıkanlarda glutensiz linkte benim kullandığım var ordan bakabilirsiniz)
⭐3 yemek kaşığı zeytinyağı
⭐1 tatlı kaşığı hurma özü (pekmez yerine koyuyorum)
⭐1 çay kaşığı tuz
Sosu icin;
⭐2 yemek kaşığı hurma özü (pekmez yerine)
⭐2 su bardağı su
⭐susam

Hazırlanışı:
Hamur malzemelerimiz hepsi bir kapta yoğurulur. Maya bekletme falan yok yani.. sonra 30 dk üstü kapalı dinlendirilir. Sosumuz olan hurma özü ve su karıştırılır. Videodaki gibi hamurumuz önce 4’de bölünür sonra ikiye bölünür ve iki hamur uzatılarak ikisi birbirine sarılarak simit şekli verilir. Önce sosumuza sonra susama bulanır. Önceden ısıtılmış 180°fırında 20-25dk arasında kontrollü pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

 

Instagram: @fit_suncooky

1 thoughts on “Glutensiz, Sütsüz, Yumurtasız Simit

  1. b122816041 dedi ki:

    Kahvaltılarımda vazgeçilmez simidim. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir