Glutensiz Yemek Tarifleri

Ev Yapımı Cips

Glutensiz kazeinsiz bir çıtır kraker mi desek harika ev yapımı cips mi ?

Ne dersek diyelim hem çok leziz ,hem çok pratik ,hem de çoluk çocuk sağlıkla yiyebileceğniz bir atıştırmalık oldu kendileri.

Gerekli Malzemeler:

2 yemek kaşığı keten tohumu tozu (robottan geçirebilirsiniz )
1 yemek kaşığı chia
8 kaşık su
1 su bardağı kadar havuç ve kırmızı pancar püresi ( ister katı meyve sıkacağı püresi, ister rende, ister robot kullan; önemli olan suyunu iyice sık)
2 yemek kaşığı çiğ kabak çekirdeği içi
2 kaşık ayçekirdeği içi

Hazırlanışı:

Öncelikle; 2 yemek kaşığı keten tohumu tozu (robottan geçirebilirsiniz )
1 yemek kaşığı chia
Üzerine 8 kaşık su ilave edin. Bir köşede bekletin.
Ardından 1 su bardağı kadar havuç ve kırmızı pancar püresi ( ister katı meyve sıkacağı püresi, ister rende, ister robot kullan; önemli olan suyunu iyice sık)
Bir de ;
2 yemek kaşığı çiğ kabak çekirdeği içi
2 kaşık ayçelirdeği içi rondodan çekin


Tüm bu karışımları birleştirin. Elinizi ıslatarak bir hamur elde edin.
Daha sonra yağlı kağıda iyice yayın. Bu sırada ara ara elinizi ıslatın. İncecik bir şekilde olana kadar üzerinden bastırın.
170 derecede 25/30 dk yeterli geliyor. Ara ara kontrol etmeyi unutmayın.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.  ŞİFA OLSUN.. 

 

Instagram @melomoodfood

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir