
Glutensiz Nokta Bostanlı
Glutensiz Nokta - Bostanlı, Bostanlı, 1794. Sk. 6/C, 35590 Karşıyaka/İzmir
Malzemeler:
Hamur için;
1 su bardağı glutensiz un @glutensiz.ada
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
*Hamuru açmak için glutensiz mısır nişastası kullanılır.
Şerbet için;
2 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
Yapılışı:
Hamur yapmak için tüm malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamuru beş eşit bezeye ayırıyoruz. (Bu tariften beş adet beze çıktı.) Bezenin üzerine glutensiz mısır nişastası serperek açıyoruz. İçine tereyağ eritip sürüyoruz ardından ceviz veya fıstık koyup ince bir sopa, oklava veya şişe sarıp iki yandan büzüyoruz. Büzdüğümüz tatlıyı sopadan ayırıp yağladığımız borcama kesip diziyoruz. Bu işlemi her beze için tekrarlıyoruz.
En son tatlının üzerine erittiğimiz tereyağından sürüyoruz. Önceden ısıttığımız fırında tamamen kızarana kadar tutuyoruz.
Şerbeti yapmak için su ve şeker kaynatılır. Kaynadıktan sonra limon dilimi içine atılır ve biraz daha kaynatılır, şerbetimiz hazır.
*Baklava soğuk şerbet sıcak olmalıdır.
*Bu ölçüde küçük borcama sığacak kadar baklava oluyor.
*Un miktarı kullanacağınız una göre değişiklik gösterebilir.
Umarım beğenirsiniiz biz çok sevdik, deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun✨
Instagram @glutensizbiri
Henüz hesabınız yok mu?
Hesap Oluştur