
Glutensiz Nokta Bostanlı
Glutensiz Nokta - Bostanlı, Bostanlı, 1794. Sk. 6/C, 35590 Karşıyaka/İzmir
Vegan ✅
Glutensiz ✅
Rafine şekersiz ✅
Üçü bir arada nefis bir lezzet
Püf noktası❗️
Bugün yap, yarın ye
İyice soğumadan sakın dilimleme
Malzemelerinin hepsi oda ısısında olsun ❗️
Düşük ısıda pişirin ve unları mutlaka elekten geçirin
Eğer daha ekmek gibi olmasını istersen içine 1 su bardağı glutensiz yulaf da ekleyebilirsin
Bardak ölçüm 200 ml✅
Yaş malzemeler:
2 adet ezilmiş olgun muz
1/4 su bardağı hurma suyu veya başka bir sıvı tatlandırıcı(muzunuz yeteri kadar tatlı değilse kullanın)
1/4 su bardağı hurma tozu veya h.cevizi şekeri ya da dut kurusu tozu
3 y.k erimiş H.cevizi yağı
3/4 su bardağı bitkisel süt içine 2 y.k organik elma sirkesi ekle 15 dakika güneşli ortamda veya kalorifer üstünde veya hafif ocakta ısıtarak beklet böylece butter milk yapmış ol. Ben badem sütü kullandım.
2 y.k öğütülmüş keten tohumu 5 y.k suda jelleştirilmiş
1 çay kaşığı vanilya özü
Katı malzemeler:
1 su bardağı Kinoa unu (yerine esmer veya siyah pirinç unu, glutensiz yulaf unu)
1 1/4 su bardağı badem unu (yerine çiğ karabuğday unu veya teff unu)
2 y.k tapyoka veya Mısır nişastası
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı iksir (tarifi aşağıda ) kıvam arttırıcı niyetine kullanıyorum
1 çimdik tuz
3 y.k kakao
İçine ve üstüne eklemek için ceviz, kuru meyve (opsiyonel )
Hazırlanışı:
Yaş malzemeler ile kuru malzemeler bir araya getirilir ve yağlanmış 10*24 cm dikdörtgen şeklindeki kalıba dökülür. Fırında 160 derecede turboda yaklaşık 1,5 saat pişirilir. Kürdan testi ile kontrol edilir. Mini muffin kalıplarında yaparsanız pişme süresi kısalır
Kıvam arttırıcı iksir için;
40 gr Chia tohumu
40 gr öğütülmüş keten tohumu
20 gr Karnıyarık otu tozu
Bu 3 malzemeyi karıştır ve bir kavanozda buzdolabında muhafaza et 🙂
Instagram @ayse_kadaifci
Henüz hesabınız yok mu?
Hesap Oluştur