
Glutensiz Nokta Bostanlı
Glutensiz Nokta - Bostanlı, Bostanlı, 1794. Sk. 6/C, 35590 Karşıyaka/İzmir
Gaziantep’te bayram sabahının vazgeçilmez ritüeli çok çok çok lezzetli ama bir o kadar meşakkatli yemeğimiz Antep yuvalama, buyrun tarife..
Öncelikle yuvalamaları hazırlıyoruz. Pirinci soğuk su da 2 saat bekletiyoruz. Pirincimizin suyunu süzüp nemini (irmik un kullanmadığımız için nemi önemli) kaybetmeden ronda da çekiyoruz (irmik inceliğine gelinceye kadar) pirinçleri kıymayı ve karabiberi yoğurma kabımızda özleşene kadar yoğuruyoruz, küçük bir kaseye sıvı yağ koyuyoruz, yuvarlamak için kolaylık sağlıyor, elimizi çok az yağlayıp yoğurduğumuz karışımdan küçük parçalar alıp yuvarlıyoruz minicik minicik toplar olacak (bezelyeden hallice☺️). Hazırlanan yuvalamaları süzgeçe alıyoruz, bir tencereye su koyuyoruz, kaynamaya başlayınca süzgeçe (üzerine kapak kapatıyoruz) aldığımız yuvalamaları buharda pişiriyoruz, pişen yuvalamaları 30 dk dinlendiriyoruz (yoruldular ?). Tencereye et suyunu koyuyoruz, ocağa alıyoruz, kaynamaya başlayınca yuvalamaları ekliyoruz, zaten buharda pişirildiği için çok pişirmiyoruz 5 dk yeterli, nohutları da ilave ediyoruz, karıştırıyoruz. Sos tenceresine süzme yoğurdu ve yumurtayı koyup ocağa alıyoruz, hızlıca karıştırırarak açıyoruz, kaynayan et suyundan yoğurda ilave edip karıştırıp (aman dikkat kesilmesin), ocaktan alıyoruz. Yoğurdu kaynayan et suyuna ilave ediyoruz, 5 dk sonra ocaktan alıyoruz. Sıvıyağı ısıtıyoruz, naneyi ekleyip yemeğimizin üzerine döküyoruz ve afiyet olsun..
Instagram @glutensizhayat_aymois
Henüz hesabınız yok mu?
Hesap Oluştur