
Glutensiz Nokta Bostanlı
Glutensiz Nokta - Bostanlı, Bostanlı, 1794. Sk. 6/C, 35590 Karşıyaka/İzmir
Bu festivale kiminle katılmak isterdin
Tarif benden yapması sizden
Rulo pasta tarifime son dokunuşum olur kendisi
Bir önceki şeftalili rulo pasta tarifimden tek farkı pandispanyasının kakaolu olması ve üstü için hazırladığım çikolata sos
Çay bardağı ölçüm klasik küçük boy✔️
Pandispanyası için;
4 büyük boy yumurta
70 gr H.cevizi şekeri(tepeleme 1 çay bardağı)
1/2 çay bardağı bitkisel süt(ben badem sütü kullandım, normal sütle de yapabilirsiniz)
4 y.k h.cevizi yağı(erimiş)
1/2 çay bardağı çiğ karabuğday unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 y.k tapyoka nişastası veya Mısır nişastası
2 y.k tepeleme ham kakao
Yumurta sarıları ile beyazları ayrılır. Beyazları kar gibi oluncaya kadar 1 çimdik tuz ile çırpılır. Sarıları telle çırpılır, içine diğer malzemeler de eklenir ve homojen bir kıvam elde edilir. Sarılı karışım , beyazlara bir spatula ile yavaşça yedirilir. Yağlı pişirme kağıdı serdiğiniz tepside kek hamuru eşit bir şekilde yayılır ve 160 derecede turboda yaklaşık 15-20 dak pişirilir. Pişen kek hamuru altı nemli bir bezle silinerek kağıttan ayrıştırılır.
Glutensiz pastacı kremasının tarifi için bir önceki şeftalili rulo pasta tarifime bakabilirsiniz ♀️
Çikolata sos için;
100 ml H.cevizi sütünü ısıttım, kaynatmadım. İçine 100 gr %70 bitter çikolata parçacıkları ekledim ve 10 dak kadar karıştırmadan beklettim. Daha sonra iyice karıştırdım ve soğuyunca pastamın üstüne döktüm
Instagram @ayse_kadaifci
Henüz hesabınız yok mu?
Hesap Oluştur