
Glutensiz Nokta Bostanlı
Glutensiz Nokta - Bostanlı, Bostanlı, 1794. Sk. 6/C, 35590 Karşıyaka/İzmir
Malzemelerin hepsi bu kadar. Gelelim püf noktalara. Yumurtayı çookça çırpmak gerek ( 6 dakika kadar ). Fıstık ezmesini ekledikten sonra da yine 2-3 dk daha çırpmaya devam edin. Çikolatayı ekledikten sonra sadece spatula ile karıştırın. Daha sonra kalıba alıp 170 derece fırında 15 dk pişirin. Tarifte şeker olmadığından tadını veren tek şey çikolata. O yüzden ne kadar bol çikolata o kadar tatlı bir kek. İlla da daha tatlı olsun derseniz bal, agave şurubu ya da akçaağaç şurubu gibi tatlandırıcılardan kullanabilirsiniz.
Fıstıkseverler bu keki çok sevecektir. Fıstık sevmeyenler ya da fıstığa alerjisi olanlar elbette ki uzak dursun!
Instagram: @glutensizbeslenmek
Henüz hesabınız yok mu?
Hesap Oluştur